Storingsdienst:
Tel.+31 (0)174 621 270

Contact:
Tel.+31 (0)174 621 270
Fax+31 (0)174 629 451

E-mailinfo@thermeta.nl
Internetwww.thermeta.nl

Bezoekadres:
Westlandseweg 14
2291 PG Wateringen

 
BedrijfsprofielGeschiedenis
     

Thermeta Service BV - Geschiedenis

   

In 1960 werd in het Westlandse Naaldwijk het fundament gelegd voor wat nu Thermeta Service B.V. is, een succesvol en toonaangevend bedrijf op het gebied van brandertechniek en ketelbouw met toepassingen in de tuinbouw en industrie. Dhr. H.P. de Gelder raakte door zijn technische kennis, opgedaan in de zeevaart en een goed zakelijk inzicht gebaseerd op een loopbaan in de accountancy, nauw betrokken bij de import van roterende, zware oliebranders door N.V. Thermeta. Deze werden onder de merknaam Termonafta via installateurs verkocht en geïnstalleerd in de omliggende glastuinbouw, waar grote vraag bestond naar warmtelevering.

De introductie van aardgas deed eind jaren zestig vraag ontstaan naar aardgasbranders. Deze werden geïmporteerd uit Amerika onder de merknaam 'Industrial Combustion'. Later werden deze branders onder licentie in eigen beheer van IC Thermeta geproduceerd en door ontwikkeld om tegemoet te komen aan de strenge Nederlandse wetgeving met betrekking tot de emissie van rookgassen. In de jaren tachtig ontwikkelde Thermeta een nieuwe range producten voor standaard en projectmatige toepassing. Thermeta Service B.V. steunt inmiddels op een ervaring van bijna een halve eeuw en wordt sinds 1997 bestuurd en geleid door de tweede generatie de Gelder. De laatste jaren is sprake van een onstuimige groei die een verhuizing naar een nieuw, ruimer bedrijfspand noodzakelijk maakte.

Vandaag de dag biedt Thermeta haar afnemers een zeer gevarieerd en compleet programma van kwalitatief hoogstaande producten en  diensten en heeft zich daarmee een vaste positie in de markt verworven. Zo biedt het een breed assortiment branders met een keuze uit  o.a. gas-, biogas-en oliebranders en gecombineerde gas- en oliebranders. De branders worden geleverd in een capaciteitsrange van 10  kW tot en met 20 MW. Kortom: voor elke toepassing en capaciteit is Thermeta het juiste adres.


       
© 2007 Thermeta Service bv | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer| Sitemap | Ontwikkeld door: AMteam