Storingsdienst:
Tel.+31 (0)174 621 270

Contact:
Tel.+31 (0)174 621 270
Fax+31 (0)174 629 451

E-mailinfo@thermeta.nl
Internetwww.thermeta.nl

Bezoekadres:
Westlandseweg 14
2291 PG Wateringen

 

ProductenOverige ProductenFlow Control

     

Thermeta Service BV heeft de CO–bewaking sterk verbeterd met de Flow Control & Flow Creator

   

Bij een onvolledige verbranding van aardgas kan CO vorming (koolmonoxide) optreden. Tegelijkertijd ontstaat er bij een slechte verbranding, naast CO ook Etheen, dat grote schade aan de teelt kan veroorzaken. Voor een veilige CO2 dosering (kooldioxide) zijn naast een CO–bewaking, de Flow Control met Flow Creator van Thermeta Service BV onmisbaar.

Waarom CO– en flow bewaking?

De CO bewaking controleert de rookgassen door een kleine hoeveelheid hiervan via een kunststof meetslang, koelspiraal, vochtscheider, kraan en visuele flow indicator naar de CO–meetcel te sturen.

Als in één van de genoemde onderdelen een breuk of verstopping ontstaat, is het CO2 doseren niet meer beveiligd tegen CO. Hierdoor kan CO, dat eventueel geproduceerd wordt door de brander, de kas in getransporteerd worden waardoor er schade aan het gewas kan ontstaan.

De CO-bewaking is, evenals de flow bewaking, van groot belang voor de kwaliteit van uw teelt. In de huidige situatie worden de rookgassen pas gecontroleerd door de CO–detector terwijl er al CO gedoseerd wordt en nádat de rookgassen eventueel verdund zijn met buitenlucht vanuit de schoorsteen. Door vermenging van de rookgassen bestaat de kans dat er door de CO–detector een te lage waarde wordt gemeten. Hierdoor kunnen schadelijke rookgassen uw kas in getransporteerd worden, zonder dat uw CO-bewaking ingrijpt.

Oplossing in de vorm van de Flow Control & Flow Creator

Voor een betrouwbare CO bewaking heeft Thermeta Service BV de Flow Control en de Flow Creator ontwikkeld. Door de Flow Control met de Flow Creator te combineren worden er pure rookgassen direct uit de ketel via de Flow Creator (een pomp die luchtflow creëert) en de flowsensors naar de CO–detector geleidt. Deze pure rookgassen zijn niet verdund, waardoor de werkelijke CO-concentratie wordt gemeten door de CO–detector. De Flow Control controleert de flow van de rookgassen naar de CO–detector.

Voordelen

  • CO-bewaking is beveiligd tegen slangbreuk en verstopping.
  • Ook toepasbaar op NOx –meter en ethyleenmonitor.
  • Storingshistorie terug te lezen.
  • CO–bewaking voordat de CO2 klep opent, waardoor er totaal geen CO meer naar de kas wordt getransporteerd.
  • Scherpe alarminstelling mogelijk door het aanzuigen van pure rookgassen.

Aanschaf

De huidige CO–detector kan worden gehandhaafd bij aanschaf van een Flow Control met Flow Creator. Bij aanschaf van een nieuwe CO–detector kan de Flow Control samen met de CO–detector in een behuizing worden geplaatst.

       
© 2007 Thermeta Service bv | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer| Sitemap | Ontwikkeld door: AMteam