Storingsdienst:
Tel.+31 (0)174 621 270

Contact:
Tel.+31 (0)174 621 270
Fax+31 (0)174 629 451

E-mailinfo@thermeta.nl
Internetwww.thermeta.nl

Bezoekadres:
Westlandseweg 14
2291 PG Wateringen

 
ProductenLN serie brandersBrandstoffen Gas + Olie (gelijktijdig)
     

Thermeta LN SHAVER branders voor gas en olie gelijktijdig

   

Thermeta Service BV levert branders, de zogenaamde “Shaver” uitvoering, welke gelijktijdig op twee brandstoffen kunnen branden. De redenen voor aanschaf en toepassing zijn uiteenlopend.

Veel voorkomend is dat Shaverbedrijf wordt gebruikt om ten tijde van grote warmtevraag in combinatie met een gascontract (gasverbruikslimiet) meer warmte te kunnen leveren dan dat aan gas kan/mag worden geleverd. Bij Shaverbedrijf wordt gas gestookt en wordt bij grotere warmtevraag gelijktijdig olie bijgestookt.

Shaverbedrijf is een volautomatisch werkend systeem en wordt ingeschakeld door middel van een sleutelschakelaar in het branderpaneel. Zolang de warmtevraag lager blijft dan het ingestelde (geprogrammeerde) Gasverbruikslimiet gedraagt de brander zich als een normale modulerende gasbrander en is Shaverbedrijf stand-by.

Indien de warmtevraag de brander hoger stuurt dan het Gasverbruikslimiet, zal bij het bereiken van de Shaver inschakel frequentie, Shaverbedrijf inschakelen en brandt de brander 2 brandstoffen gelijktijdig.

De te halen besparingen zijn ondermeer afhankelijk van capaciteit en toepassing, maar het gascontract hoeft niet meer gebaseerd te zijn op de koudst voorkomende dagen waardoor het gascontract aanmerkelijk lager kan zijn. Dit geeft in de praktijk aanmerkelijke besparingen en een korte terugverdientijd.

Wilt u meer informatie of een offerte opvragen? Dan kunt u dit hier doen.

       
© 2007 Thermeta Service bv | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer| Sitemap | Ontwikkeld door: AMteam